Чи знаєте ви, що таке оніхолізис? Це стан, при якому нігтьова пластина відшаровується від ложа нігтя. Причин виникнення цього неприємного симптому може бути декілька: грибкова інфекція, механічний травматизм та інші медичні стани.

Оніхолізис: причини та симптоми

Щоб знати, як вилікувати оніхолізис, потрібно визначити причину його виникнення:

  1. грибкова інфекція — найпоширеніша причина виникнення оніхолізису, адже збудники грибкових інфекцій можуть проникати у пластину нігтя через мікротріщини або мінімальні пошкодження;
  2. механічні травми: удари, порізи, опіки тощо;
  3. медичні стани — ліки від оніхолізису можуть знадобитися при діагностуванні анемії, екземи, псоріазу та інших захворювань.

Головний симптом цього стану — відшарування нігтьової пластини. Візуально це схоже на білу або жовту смужку під нігтем. Крім того, хвороба нігтів може супроводжуватися й іншими симптомами, а саме:

тезапочервоніння та набряк навколонігтьового простору;
тезабольові відчуття та дискомфорт;
тезазміна зовнішнього вигляду нігтя, зокрема — його кольору;
тезапотовщення чи розшарування пластини нігтя.
купити все для манікюру та педикюру

Якщо ви помітили ці ознаки, варто одразу звернутися до лікаря та розпочати лікування оніхолізису в домашніх умовах.

Як вилікувати оніхолізис?

Специфіка лікування залежить від того, що спровокувало виникнення оніхолізису. Якщо це грибкова інфекція, лікар призначає протигрибковий препарат для лікування. Місцеве лікування вдома без консультації зі спеціалістом можливе лише у тому випадку, якщо ви впевнені, що цей стан спровокувала механічна травма. Якщо оніхолізис викликаний певним медичним станом, лікування основного захворювання може допомогти в його лікуванні. 

готовоКоли можливе лікування оніхолізису у домашніх умовах? 

Олія від оніхолізису Miss Pavlova

У певних випадках та при незначному пошкодженні нігтьової пластини допустиме лікування вдома. Ось кілька слушних порад:

тезавидалити пошкоджену ділянку нігтя;
тезадбати про чистоту та сухість нігтів;
тезавикористовувати спеціальне масло від оніхолізису ;
тезауникати повторного травмування нігтьової пластини.

Якщо ви попередньо не зачистите ушкоджений ніготь, лікування буде малоефективним. Перед нанесенням олії слід позбутися всіх відшарованих частинок, щоб ніготь відростав рівним та здоровим. Для видалення пошкодженої ділянки вам знадобляться кусачки для нігтів або відповідна фреза

Олія від оніхолізису — ефективний та безпечний спосіб лікування 

Олія від оніхолізису  — це порятунок для тих, хто зіштовхнувся з такою проблемою. Вона містить натуральні компоненти, які ефективно зміцнюють, відновлюють нігтьову пластину та пришвидшують її зростання.

готовоЯк використовувати масло для нігтів?

Олію потрібно наносити безпосередньо на кутикулу, обробляючи уражений ніготь двічі на день. Потрібно масажувати ділянку круговими рухами — олія проникне глибоко у структуру пластини та пришвидшить результат. 

готовоЧи виліковний оніхолізис? 

Так, цей стан у більшості випадків піддається лікуванню. Однак тривалість відновлення та лікувальні методи залежать від тяжкості конкретного випадку. Якщо оніхолізис викликаний серйозною хворобою, лікування може бути довгим або взагалі неможливим.

готовоПрофілактика оніхолізису

Що потрібно робити, щоб не спровокувати виникнення цього стану: 

  • уникайте травмування нігтьової пластини;
  • не нехтуйте регулярною стрижкою нігтів;
  • обирайте зручне взуття за розміром та формою стопи;
  • дбайте про збалансований раціон;
  • намагайтесь уникати безпосереднього контакту з хімічними речовинами, які можуть травмувати ніготь. 
купити все для манікюру та педикюру

Оніхолізис — проблема, від якої ніхто не застрахований. Однак правильний підхід до лікування та використання слушних порад, які надав магазин манікюру «Віталіна», допоможуть уникнути важких наслідків. Перегляньте онлайн-каталог сайту witalina.com та придбайте все необхідне для підтримки здоров'я ваших нігтів.