Усі ми навчалися у школі й, звичайно, проходили курс фізики. Але, на жаль, для більшості з нас всі ці фізичні величини, що вони позначають і як впливають на процес роботи, так і залишилися таємницею. Щобільше, навіть після проходження курсів манікюру чи педикюру викладачі самі не можуть виразно пояснити, що все це означає.

Професійний фрезер для манікюру witalina

Щоб розібратися, ми звернулися за допомогою до нашого провідного інженера сервісного центру компанії "Віталіна", який у найдрібніших подробицях знає все про фрезери та попросили його скласти для нас зрозуміле та коротке роз'яснення.

Професійний фрезер для манікюру: які головні аспекти його вибору? 

Манікюрний фрезер повинен відповідати потребам майстра. Головні характеристики при його виборі це: крутний момент, швидкість обертання та потужність. Проте варто оцінювати й надійність манікюрного обладнання — якщо професійний фрезер для манікюру не буде справлятися з навантаженням при обслуговуванні клієнтів, хіба важлива його технічна сторона? Щоб не стикатися з такими неприємностями, варто купувати апарати для манікюру від провідних брендів, які давно на манікюрному ринку, надають гарантію на свій товар та пропонують технічне обслуговування.

Якщо ви бажаєте купити фрезер для манікюру для професійної діяльності, надавайте перевагу обладнанню з високим показником потужності. Це особливо стосується майстрів, які також роблять педикюр або працюють за сумісництвом подологом. Для домашнього користування немає сенсу купувати потужну техніку. Магазин для манікюру «Віталіна» пропонує апарати з різними технічними характеристиками, тому варто розібратися у них більш детально, щоб точно знати, який фрезер манікюрний купити для задоволення конкретних потреб.

Максимальна швидкість обертання – скільки обертів за хвилину робить ручка, якщо провернути регулятор швидкості до упору.
Переважна більшість процедур манікюру чи педикюру проводяться на швидкостях до 35000 обертів на хвилину. Якщо ж йдеться про подологію, то тут майстру знадобиться фрезер здатний видавати 45000-50000 обертів за хвилину.

купити фрезер для манікюру для професійної діяльності

Але існує одна проблема. На деяких апаратах майстру не зрозуміло на якій швидкості він працює. Бо екрану на якому би було видно швидкість немає, більш того біля ручки регулювання швидкості немає маркування зі шкалою, щоб зрозуміти скільки ж обертів. Тому ми зробили для вас зрозумілу інфографіку, яка дасть вам змогу розібратися в якому положенні встановити ручку регулювання, щоб отримати необхідну швидкість. А також перелік робіт та на якій швидкості вони виконуються.

Максимальна швидкість обертання  фрезера

Ще важливо розуміти, що існує взаємозв'язок між розміром / масою насадки та рекомендованою швидкістю. Чим менше / легше насадка, тим вища швидкість може бути. І навпаки - чим більша / важча фреза, тим нижча робоча швидкість. 

Потужність – показує, як довго може працювати фрезер без перерви. Таким чином — чим більше потужність, тим більше роботи може виконати майстер за один і той самий час. 
Також варто враховувати, що виконання певної процедури вимагає певної потужності і якщо у фрезера її недостатньо, то процедуру або не виконати, або на її виконання буде витрачено дуже багато часу і застосування такого малопотужного фрезера стає недоцільним.

Наприклад, щоб зняти гель потрібна потужність близько 50 Ватт, майстер може взяти ТВС фрезу з великим зубом і, притискаючи її до штучного нігтя короткими та різкими рухами швидко зняти матеріал. Якщо ж потужність фрезера буде менше ніж 50 Ватт (це властиво китайським дешевим апаратам), то фрезу доведеться взяти з дрібним зубом, притискати її до матеріалу не сильно і рухи робити м'які та плавні. Інакше двигун ручки фрезера буде працювати з перевантаженням і сильно нагріється.

Хочемо звернути вашу увагу на те, що потужності блоку керування та ручки фрезера (кожного окремо) необов'язково однакові. Підсумкова потужність апарату визначається меншою характеристикою, наприклад, потужність ручки 80 Ватт, а блоку 50 Ватт, то потужність фрезера у такій комплектації - це 50 Ватт.
Для того, щоб апарат прослужив довго і ручка фрезера працювала без перевантажень її потужність повинна бути більшою за потужність блоку керування. Деякі недобросовісні продавці, видають за потужність апарату потужність саме ручки, а не блоку керування, таким чином вводять покупців в оману.

Ще враховуйте, що якщо малопотужну ручку під'єднати до потужнішого блоку керування, то така комплектація небезпечна тому, що ручка працює з перевантаженням і її термін служби сильно скорочується.

Резюме: потужність ручки має бути більшою за потужність блоку. У технічних характеристиках, які йдуть до опису фрезера, уточнюйте потужність чого саме вказано: блоку або ручки.

Крутний момент — чим він вищий, тим складніше зупинити обертання фрези, тобто: фрезер буде «гальмувати» при виконанні процедур чи ні. Саме ця характеристика показує, як швидко ручка фрезера набирає швидкість, як швидко вона її втрачає і як ефективно вона чинить опір різкому збільшенню навантаження при швидкій роботі майстра.

Крутний момент залежить від потужності фрезера: чим більше потужність, тим у загальному випадку більше крутний момент.

Зведена таблиця з необхідними технічними характеристиками для найпопулярніших процедур:

Найменування процедури

Швидкість обертання, об/хв

Потужність, Ватт

Крутний момент, Н*см

Обробка шкіри у манікюрі

10000 - 15000

30

1

Шліфування та полірування натурального нігтя

~10000

40

1,5

Обробка штучного нігтя

20000 – 30000

50

2

Шліфування та полірування штучного нігтя

~10000

50

2

Обробка натоптишів та  мозолів у педикюрі

10000 - 15000

100

3,5


І на завершення: варто пам'ятати, що низька ціна фрезера визначає і нижчу його продуктивність, яка, своєю чергою, визначає і вашу меншу швидкість роботи. І з іншого боку – значне перевищення характеристик не призведе до значного збільшення продуктивності праці, при цьому значно збільшить вартість фрезера.